Backstreet Boys:

Show ‘Em What You’re Made Of

Sometimes to move forward you have to look back

De documentaire Backstreet Boys: Show ‘Em What You’re Made Of is een emotioneel open en eerlijk portret van de grootste “boyband” ooit, de Backstreet Boys, die ons meenemen door de hoogte- en dieptepunten van hun jeugd naar volwassenheid.

De Backstreet Boys kwamen in 2012 weer samen in een studio in Londen om een nieuw album te schrijven, een film te maken en om de herlancering voor hun 20-jarige jubileum te bespreken. De reünie zorgde voor hernieuwde vriendschappen, maar ook voor dynamische verschuivingen en onthullingen van nieuwe en oude spanningen waarmee iedereen geconfronteerd wordt, maar die ook worden opgelost.

Deze film is geregisseerd door Stephen Kijak (Stones in Exile, Scott Walker: 30 Century Man) en er is een verrassende reis gefilmd verspreid over twee jaar die duikt in de uitersten van roem, verraad en vernieuwing.

Op 30 januari 2015 is de film al uitgekomen in Noord-Amerika. Maar ons wachten werd beloond! De internationale première in Europa bevatte namelijk ook een speciaal optreden van de Backstreet Boys. Het optreden was exclusief te zien in de bioscopen en werd gefilmd bij de Gala Screening in The Dominion Theatre in Londen.

De documentaire Backstreet Boys: Show ‘Em What You’re Made Of werd éénmalig vertoond in verschillende bioscopen in Europa op donderdag 26 februari 2015 met het speciale optreden van de Boys dat live werd uitgezonden via de satelliet. De film duurt 110 minuten, het optreden duurde 35 minuten.

Vanaf 28 maart 2015 zal de film ook in de rest van de wereld te zien zijn. Latijns Amerika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland krijgen het optreden dat in Londen opgenomen is ook te zien. De release datum van de film zal per land verschillen.

bsb-the-movie-backstreet-boys-show-em-what-youre-made-of