Howard “Howie” Dwaine Dorough is geboren op 22 augustus 1973 in Orlando, Florida.

Howie, die bijna geen Backstreet Boy geworden was, omdat het management bedrijf zijn gegevens was kwijtgeraakt, is een beetje het “zakenmannetje” van de Backstreet Boys. Verder staat deze “Latin Lover” bekend om zijn mooie hoge noten.

Op 8 december 2007 trad Howie in het huwelijk met Leigh Boniello. Op 6 mei 2009 hebben Howie en Leigh hun eerste kind gekregen, een zoon genaamd James Hoke Dorough.

Navigatie

Levensloop

Howard “Howie” Dwaine Dorough is geboren op 22 augustus 1973 in Orlando, Florida. Hij heeft een Puerto Ricaanse moeder, Paula, en een Ierse vader, Hoke Dorough. Howie is de jongste van de vijf kinderen van Hoke en Paula. Ondanks dat het thuis niet gesproken werd, spreekt Howie vloeiend Spaans. Hij heeft dit voornamelijk op school geleerd.

Howie heeft al van kleins af aan een passie voor de entertainment business. Dit bleek al toen hij als driejarige peuter met zijn kleine gitaartje bij zijn opa en oma op bed sprong en vervolgens Baby Face voor ze zong. Toen Howie zes jaar was speelde hij in een productie van The Wizard Of Oz. Tijdens zijn tienerjaren trad Howie op onder de naam Tony Donetti. Hij deed mee aan veel talentenjachten en audities. In die jaren heeft hij ook zijn vriend en uiteindelijk mede-Backstreet Boy AJ McLean leren kennen. Ook heeft Howie als tiener auditie gedaan voor een Latin boyband Menudo, maar hij haalde het niet. In de jaren negentig werd Howie, zoals wel bekend is, een beroemde internationale popster als lid van de Backstreet Boys.

In 1998 overleed Howie’s zus, Caroline, aan de ziekte Lupus. Na haar dood richtte hij de Dorough Lupus Foundation op. Met deze stichting wil hij mensen meer bewust maken van de ziekte, financiële ondersteuning bieden aan mensen die geen behandeling voor deze ziekte kunnen betalen en geld ophalen voor onderzoek naar de ziekte. Vandaag de dag is er meer dan een half miljoen opgehaald voor onderzoek naar een middel om Lupus te kunnen genezen.

Op 8 december 2007 trad Howie in het huwelijk met de vrouw waar hij op dat moment al ruim zes jaar een mee relatie had. Hij leerde deze Leigh Boniello kennen toen zij eind 2000 een van de webmasters van de Backstreet Boys Fanclub werd.

Op 6 mei 2009 hebben Howie en Leigh hun eerste kind gekregen, James Hoke Dorough. Hij is vernoemd naar de vader van Howie, Hoke Dorough, die op 22 juni 2008 in zijn slaap overleed.

Backstreet Boys

Howie, die bijna geen Backstreet Boy geworden was, omdat het management bedrijf zijn gegevens was kwijtgeraakt, is een beetje het “zakenmannetje” van de Backstreet Boys. Vooral hij is degene die de inkomsten en uitgaven van de Boys goed in de gaten houdt.

Verder staat deze “Latin Lover” bekend om zijn prachtige hoge noten. Hij neemt dan ook vaak de hoogste harmonie regel voor zijn rekening. De Backstreet Boys-nummers waarin hij de meest opvallende leads zingt zijn Spanish Eyes, What Makes You Different (Makes You Beautiful) en How Did I Fall In Love With You. De laatste twee van deze liedjes heeft Howie zelf geschreven.

Tijdens de afwezigheid van Kevin Richardson verving Howie, ondanks het feit dat hun stemmen heel erg van elkaar verschillen, tijdens live optredens de meeste delen die Kevin normaliter voor zijn rekening nam.

Andere projecten

Ook naast de Backstreet Boys is Howie een bezig bijtje.

Howie heeft bijvoorbeeld zijn steentje bijgedragen aan verschillende televisieseries. In Sabrina The Teenage Witch, speelde hij een rol in de aflevering The Big Head. Hij speelde de egoïstische rockstar Strum. Ook had hij een rol in zijn favoriete televisieserie Roswell. Verder sprak hij de stem in van de Kerstman voor de aflevering A Gift For Santa van de kinderserie Dora die te zien is op Nickelodeon.

In 2007 en 2008 was Howie werkzaam als producer en mentor van zanger en songwriter George Nozuka.

In 2008 heeft Howie samengewerkt met Sarah Geronimo voor haar album Just Me.

In juni 2008 heeft Howie samen met Rock Your Religion een actie gehouden voor zijn stichting door hangers, The Howie Pendant by Rock Your Religion, te gaan verkopen. De opbrengst werd gedoneerd aan de door hem opgerichte stichting, de Dorough Lupus Foundation.

Tijdens de Unbreakable Tour van de Backstreet Boys in 2008 en 2009 zong Howie zijn nieuwe solonummer She’s Like The Sun. Ook werkte hij toen nog steeds aan zijn eerste soloalbum.

In januari 2009 werd Howie manager van YouTube/Interscope artiest Dan Talevski. In juli van datzelfde jaar besloot Howie samen met voormalig Clinique Girlz-zangeres Ariel Moore een nieuwe meidenpopgroep op te richten, genaamd No More Drama. De audities hiervoor werden gehouden op 11 juli.

Al vanaf 2002 werkte Howie aan zijn eerste soloalbum. Op 9 november 2011 was het dan zover en bracht Howie in Japan Back To Me uit. Later, op 15 november 2011 werd dit album ook in de Verenigde Staten uitgebracht. Uit Back To Me zijn drie singles voortgekomen, namelijk 100, Lie To Me en Going Going Gone.

back-to-me-howie-dorough-bsb-album-cover

Howie nu

De Backstreet Boys en de heren van New Kids On The Block, hebben onlangs de NKOTBSB Tour afgerond.
In juli zullen Howie en de andere Boys een aantal weken in Londen vertoeven om vaart te zetten achter hun nieuwe studioalbum dat later dit jaar uit moet gaan komen.

Howie op een rijtje

Volledige naam: Howard Dwaine Dorough

Bijnamen: Howie, Howie D., Sweet D., Latin Lover

Geboortedatum: 22 augustus 1973

Geboorteplaats: Orlando, Florida

Sterrenbeeld: Leeuw

Kleur haar: Bruin

Kleur ogen: Bruin

Burgerlijke staat: Getrouwd (met Leigh Boniello op 8 december 2007)

Kinderen: Een zoon: James Hoke Dorough (geb. 6 mei 2009)

Ouders: Hoke en Paula

Broers/Zussen: Broer: John / Zussen: Pollyanna, Angie, Caroline

Hobby’s: Dansen, gewichtheffen, waterskiën, films kijken

Favoriete eten: Aziatisch en Spaans

Favoriete kleur: Paars

Favoriete parfum: Cool Water

Favoriete muziek: Bobby Brown, John Secada

Favoriete film: The Outsider

Favoriete tv-programma: Roswell

Favoriete acteur/actrice: Tom Hanks

Favoriete boek: Charlie And The Chocolate Factory

Favoriete BSB song: All I Have To Give

Ideale vrouw: Is carrièregericht, intelligent, heeft een zachte persoonlijkheid en heeft een goed gevoel voor humor, ook wil ze een katholieke huwelijksceremonie en drie kinderen

Droomdate: Een diner bij kaarslicht, gevolgd door een film of dansen en eindigt met een lange strandwandeling

Howie feitjes

Howie is geboren op een woensdag.

Howie is vernoemd naar de Amerikaanse president Eisenhower, wiens bijnaam Howie was.

Hij komt uit een erg gelovige Katholieke familie.

Howie was bijna geen Backstreet Boy geworden, omdat het management bedrijf zijn adres was kwijtgeraakt.

Howie is half Puerto Ricaans, half Iers.

Hij spreekt vloeiend Spaans.

Howies zus, Caroline, is in 1998 overleden aan Lupus.

Howie is een professioneel getrainde danser.

Howie was ooit gids in Florida.

Toen Howie klein was, was hij bang in het donker.

Howie had dezelfde zangcoach als AJ.

Howie snurkt en praat in zijn slaap.

Hij was gek op gummibeertjes, maar toen een fan hem er te veel van stuurde, werd hij er ziek van.

Howie heeft zijn naam samen met die van iemand anders op het Vrijheidsbeeld gezet.

Howie heeft foto’s van zijn familie in zijn portemonnee.

Hij zegt dat als hij kaal wordt hij nooit een pruik zal gaan dragen, hij gaat dan gewoon hippe hoeden dragen.

Hij neemt altijd zijn favoriete pyjama’s mee op tournee, ze zijn van zijde.

Howie moest huilen toen hij de film Titanic keek.

Zijn eerste kusje kreeg hij toen hij in groep 6 zat. Hij was op een feestje en werd gekust door de twee mooiste meisjes daar, zegt hij.

Howie laat altijd eerst een ander zijn mening geven voordat hij iets zegt.

Howie quotes

What you see is what you get. I mean, we don’t try to groom ourselves any certain way.

We have performed promotion and press, but we have never been able to fit it into the schedule.

We are well rested and I think we appreciate each other a lot more now than we did in the past.

We’ve had, knock on wood, over 12 singles, but for somebody who’s not a truly Backstreet fan, who wants to go out and buy five different records? To be able to go and buy their greatest hits, I’d do that in a heartbeat.

This record here… We reached back into what made us who we are – that’s great pop melodies, great harmonies – and made it current and relevant.

Bronvermelding

Backstreetboys.com

Notitie

Informatie laatst bijgewerkt op: 11 juni 2012