Nick Carter

Biografie

Nickolas “Nick” Gene Carter is geboren op 28 januari 1980 in Jamestown, New York.

Nick is de jongste van de Backstreet Boys en kan naast zingen ook goed drummen en gitaar spelen.
Tussen het drukke werkschema van de Backstreet Boys door heeft Nick tot nu toe twee soloalbums uitgebracht; Now Or Never en I’m Taking Off.
In 2014 heeft hij met NKOTB-zanger Jordan Knight onder de naam Nick & Knight een duet album gemaakt en een bijbehorende tour gedaan in Canada en de Verenigde Staten.

Verder is Nick ook nog acteur, schrijver, producer en singer-songwriter.

Op 12 april 2014 stapte Nick Carter in het huwelijksbootje met Lauren Kitt. De bruiloft vond plaats in Santa Barbara, Californië.

Familie

Nickolas “Nick” Gene Carter is geboren op 28 januari 1980 in Jamestown in New York. Nicks ouders, Jane Spaulding en Robert (Bob) Carter, hadden daar destijds een café dat de Yankee Rebel heette. Een paar jaar later verhuisde het gezin naar Ruskin in Florida. Bob en Jane zetten daar een bejaardentehuis op en kregen samen nog vier kinderen. Bobbie Jean (BJ), Leslie (overleden op 31 januari 2012) en de tweeling Aaron en Angel.

Nicks vader had al een dochter, Virginia (Ginger), uit een eerder huwelijk. Ginger werd geboren in 1972. In 2003 zijn Bob en Jane gescheiden en het jaar daarop hertrouwde Bob Carter met Ginger Elrod. Ginger had al een dochter, Taelyn, en in 2005 kregen Bob en Ginger een zoon en hebben hem Kaden genoemd.

Nicks moeder heeft een boek geschreven over Nicks jeugd en de weg naar zijn beroemdheid. Dit boek kwam uit in 1998 en het heet The Heart And Soul Of Nick Carter.

Nick in zijn jonge jaren

nick-carter-als-kind

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 begon Nick audities te doen voor acteerwerk. Hij zat in veel reclames op televisie en hij verscheen in 1990 in de film Edward Scissorhands met Johnny Depp. Tijdens verschillende audities voor zang aan het begin van de jaren ‘90 had Nick zijn uiteindelijke mede-Backstreet Boys AJ en Howie al een aantal keren ontmoet en de jongens waren vrienden geworden. Nick coverde destijds ook bekende liedjes uit de jaren ’80, zoals Uptown Girl en Breaking Up Is Hard To Do. Een aantal van deze opnames zijn in 2002 uitgebracht op het album Nick Carter – Before The Backstreet Boys: 1989-1993.

Zangcarrière

Backstreet Boys

Nick Carter vormt samen met AJ McLean, Brian Littrell, Howie Dorough en Kevin Richardson de Backstreet Boys. Nick is de jongste en werd op 12-jarige leeftijd onderdeel van de groep. Tijdens hun tournees heeft Nick op het podium niet alleen laten horen dat hij een fantastische zanger is, maar hij heeft ook meerdere keren laten zien en horen wat hij met een drumstel en een gitaar kan.

Nick is de zogenaamde “hottie” van de Backstreet Boys. In 1999 stond Nick op nummer 1 in de lijst “Hottest Under 21” van het Teen Scene Magazine en werd hij “The Biggest Teen Idol” volgens Teen People Magazine. Nick werd 9e in de lijst “50 Most Beautiful People” van People Magazine in 2000 en in 2002 werd hij Cosmogirl Magazine’s “Sexiest Man In The World”. In deze laatste lijst gaf Nick concurrenten als acteur Brad Pitt en ’N Syncs Justin Timberlake het na kijken.

Now Or Never

Nick Carter bracht in 2002 zijn eerste soloalbum, Now Or Never, uit. Het album deed het goed en behaalde in veel landen de hitlijsten. In Amerika werden er in de eerste week al 70.000 exemplaren van verkocht. Now Or Never werd gecertificeerd als goud. Het nummer Help Me werd de eerste single van dit album. Vervolgens werden ook Do I Have To Cry For You en I Got You als single uitgebracht.

now-or-never-nick-carter-bsb-album-cover

I’m Taking Off

In 2003 begon Nick aan zijn tweede soloalbum, maar de opnames hiervoor werden uitgesteld omdat hij met de Backstreet Boys terug de studio in ging. Eén van de toen al opgenomen liedjes voor Nicks tweede soloalbum is het nummer Let It Go, dat geschreven is door Nick zelf, Matthew Gerrard en Bridget Louise Benenate. Het liedje werd gebruikt als de theme song voor de reality-serie House Of Carters, maar is uiteindelijk niet gebruikt voor zijn tweede soloalbum.

In 2010 hervatte Nick het werk aan het album. Voor dit album heeft hij onder andere samengewerkt met Rami Yacoub, Carl Falk, Toby Gad, Josh Hoge en Claude Kelly. Dit tweede soloalbum, getiteld I’m Taking Off, werd op 2 februari 2011 uitgebracht in Japan, op 3 juni 2011 in Europa, op 24 mei 2011 in de Verenigde Staten via iTunes en op 9 augustus 2011 werd het album ook in Canada uitgebracht. I’m Taking Off bereikte de nummer 8 positie in Japan en er gingen daar ruim 20.000 exemplaren van over de toonbank. Uit dit album kwamen drie singles voort, Just One Kiss, I’m Taking Off en Burning Up.

i'm-taking-off-nick-carter-bsb-album-cover

Duetten

Beautiful Lie

Nick heeft in 2009 een duet opgenomen met zangeres Jennifer Paige, genaamd Beautiful Lie.
Het liedje is geschreven door Jennifer Paige, Nick Carter en Carl Falk en werd de eerste single van de deluxe versie van het album van Jennifer, Best Kept Secret.

Nick & Knight

In 2014 heeft Nick Carter een duet album opgenomen met Jordan Knight van New Kids On The Block.
Het album heet Nick & Knight en kwam in de US Billboard 200 binnen op nummer 24. In Canada behaalde het album de 14de plek. Ter ondersteuning van dit album hebben Nick & Knight in 2014 van september tot en met november door Canada en de Verenigde Staten getourd.

Film en Televisie

Films

In oktober 2004 speelde Nick in de televisiefilm Monster Island. In datzelfde jaar speelde hij de rol van Brody in de ABC Family Halloween special The Hollow.

In 2007 speelde Nick de rol van Foreman in de film Fast Glass met Brandon Quinn, Andrew Keegan, Natalia Cigliuti, Greg Grunberg en Reno Wilson. De film zou naar verwachting uit zijn gekomen in 2008, maar vervolgens kwam de film in een ontwikkelingshel terecht. De titel werd later veranderd in Kill Speed en de film is uiteindelijk in 2010 uitgekomen.

Nick maakte zijn debuut op het witte doek in 2013. Hij verscheen, samen met de andere Backstreet Boys, in de comedy This Is The End.

Gastrollen

Nick heeft ook een aantal gastrollen gespeeld in verschillende televisieseries. Zo zat hij twee keer in de serie 8 Simple Rules, hij was te zien in American Dreams en in 2012 verscheen hij in 90210.

Reality series

Nick heeft twee reality series. In House Of Carters was hij samen met zijn broer en zussen te zien. De serie geeft inkijk in het leven van de vijf Carters, waarbij hoogte- en dieptepunten aan bod komen en ook mooie en ontroerende momenten. De serie werd in oktober 2006 voor het eerst werd uitgezonden op de televisiezender E! en bestaat uit acht afleveringen.

In 2014 stond Nick weer centraal in een reality serie. Deze keer was het de VH1 reality show I Heart Nick Carter. Gedurende de serie werden Nick en zijn (toen nog) verloofde Lauren Kitt gevolgd tijdens het plannen van hun bruiloft die plaatsvond in april 2014.

Privéleven

Huwelijk

Op 23 februari 2013 vroeg Nick zijn verloofde Lauren Kitt, waar hij op dat moment ruim vier jaar een relatie mee had, ten huwelijk tijdens een romantisch boottochtje in Florida. De bruiloft vond plaats op 12 april 2014 in Santa Barbara in Californië.

lauren-nick-carter-bruiloft

Nick voor het goede doel

Op 17 mei 2007 werd Nick benoemd tot United Nations Special Ambassador voor het jaar van de dolfijn. Nick heeft een passie voor het milieu en de oceanen. Hij heeft onder andere samengewerkt met de United Nations Environmental Program (UNEP) en het Coral Reef Action Network (ICRAN).

Gezondheidsproblemen

Nick erkende in 2009 dat hij een lange tijd heeft geworsteld met een drugs- en alcoholverslaving. Hij besloot af te kicken toen hij te horen kreeg dat hij aan cardiomyopathie leed. Nick realiseerde zich toen dat hij niet lang meer zou leven als hij op deze manier door ging. Nadat hij het boek Why Some Positive Thinkers Get Powerful Results van Norman Vincent Peale had gelezen dat hij van Kevin gekregen had, besloot zijn leefstijl totaal om te gooien en gezond te gaan leven.

Working out definitely helped my self esteem, and it definitely made it easier for me to kind of push it aside,” zegt hij.
I just started replacing drinking and the parties with healthier things like sports.

Op 19 februari 2009 verscheen Nick in The Ellen DeGeneres Show om over zijn drugs- en alcoholverleden te praten.

In 2013 publiceerde Nick zijn eerste boek; Facing The Music And Living To Talk About It.

Extra’s

Bronvermelding

Nickcarter.net

Notitie

Informatie laatst bijgewerkt op: 8 februari 2015