Kevin Scott Richardson werd geboren op 3 oktober 1971 in Lexington, Kentucky.

Kevin werd na een auditie door Lou Pearlman uitgekozen om samen met AJ, Nick, Howie en Brian de Backstreet Boys te vormen. Hij is de oudste van de Backstreet Boys en wordt als de vaderfiguur van de groep gezien. Kevin staat bekend als degene met de sexy zwoele stem en hij is erg goed in pianospelen.

Op 17 juni 2000 trouwde Kevin met Kristin Willits, waarmee hij al samen was voordat hij een Backstreet Boy werd. Nadat Kevin in 2006 de Backstreet Boys verliet om zich te gaan richten op andere interesses en om te beginnen aan een nieuw gedeelte in zijn leven, kregen hij en Kristin op 3 juli 2007 hun eerste kind. Zij hebben hun zoon Mason genoemd. In 2012 kwam Kevin terug bij de Backstreet Boys en was het vijftal weer compleet.

Navigatie

Privéleven

Kevin Scott Richardson werd geboren op 3 oktober 1971 in Lexington, Kentucky. Hij is één van de drie zonen van Anne en Jerald Richardson. Kevin is ook de oudere neef van Backstreet Boy Brian Littrell. Brians vader en Kevins moeder zijn namelijk broer en zus. Kevin groeide op met zijn ouders en zijn twee oudere broers Jerald Jr. en Tim op een grote boerderij in Irvine, Kentucky. Hij bracht zijn kinderjaren vooral buiten door en hij kon als vierjarige al paardrijden.

Hij was gek op acteren en maakte deel uit van de dramaclub van zijn school en hij was ook de captain van het voetbalteam van Estill County High School. Toen Kevin geslaagd was, verliet hij school met de intentie om in de showbusiness te gaan en vertrok naar Orlando, Florida. Hij deed daar modellenwerk en werkte er als dansleraar en als gids in Disney World, waar hij ook zijn huidige vrouw Kristin ontmoette.

Op 19-jarige leeftijd verloor Kevin zijn vader. Jerald Richardson overleed op 26 augustus in 1991, na een twee jaar durende strijd tegen kanker.

Kevin had moeite met het krijgen van werk in de showbusiness, totdat hij bij Lou Pearlman auditie deed voor een nog nieuw te vormen jongensgroep in Orlando. Dit leidde uiteindelijk tot zijn glansrijke carrière als Backstreet Boy.

Op 17 juni 2000 trouwde Kevin met actrice Kristin Willits, die ook een voormalig achtergronddanseres van onder andere Cher was. Kevin en Kristin waren al samen voordat Kevin een Backstreet Boy werd. De trouwerij vond plaats in Cathedral Domain Camp en Conference Center in Crystal, Kentucky.

Nadat Kevin in 2006 de Backstreet Boys verliet, kregen Kevin en Kristin op 3 juli 2007 hun eerste kind. Zij hebben hun zoon Mason genoemd.

Backstreet Boys

Kevin werd na een auditie door Lou Pearlman uitgekozen om samen met AJ McLean, Nick Carter en Howie Dorough de Backstreet Boys te vormen. Pearlman vond dat er eigenlijk nog een stem bij de groep moest om een unieke harmoniesound te krijgen. Kevin had een idee. Hij dacht dat zijn neefje Brian Littrell met zijn zang ook kon bijdragen aan de groep. Nadat hij hem hierover had ingelicht, mocht hij auditie komen doen en vervolgens werd ook Brian een lid van de Backstreet Boys.

Kevin, die de oudste van de Backstreet Boys was, werd als de vaderfiguur van de groep gezien.

Zoals vooral is gebleken uit de zogenaamde “spoken parts” van de liedjes I’ll Never Break Your Heart, Just To Be Close To You en Darlin’ stond hij bekend als degene met de sexy zwoele stem. Ook is Kevin erg goed in pianospelen. Dit heeft hij meerdere malen laten zien tijdens onder andere verschillende Backstreet Boys tournees.

Nadat hij het tijdens de Never Gone Tour met de andere Backstreet Boys besproken had, verliet Kevin in juni 2006 de groep om zich te gaan richten op andere interesses en om te beginnen aan een nieuw gedeelte in zijn leven. Op 23 juni 2006 schreef Kevin het volgende op de officiële website van de Backstreet Boys, backstreetboys.com:

After 13 years of what can only be described as a dream come true, I have decided that it is time to leave the Backstreet Boys. It was a very tough decision for me but one that was necessary in order to move on with the next chapter of my life. Howard, Brian, Alex and Nick will always be my little brothers and have my utmost love and support. I would like to thank the Backstreet fans for all the beautiful memories we have shared together and look forward to including you in the next phase of my life. I wish my brothers continued success and look forward to their new album. “

Na het vertrek van Kevin hebben de resterende Backstreet Boys besloten om geen vervanger voor Kevin te zoeken. Zoals zij zelf zeggen: “ De deur zal altijd voor hem open blijven staan. ” Een eventuele toekomstige terugkeer van Kevin is dan ook nog altijd niet uitgesloten.

Tijdens een van de laatste shows van de Unbreakable Tour van de Backstreet Boys in Los Angeles, verrastte Kevin iedereen door samen met de andere Boys het encore mee te komen zingen.

Kevin buiten de Backstreet Boys

Kevin heeft als model gewerkt voor Versace (samen met Ashton Kutcher). Ook was hij model voor Vogue en hij is merkambassadeur voor TAG Heuer.

Kevin was ook te zien in de videoclip Supergirl van zangeres Krystal Harris.

In 2002 vertolkte Kevin de rol van Billy Flynn in de Broadway-productie van Chicago. Hij speelde deze rol ook in London’s West End, in Toronto van november tot en met december 2006 en zelfs in Japan van 4 februari tot en met 4 maart 2007.

Ook speelde Kevin de rol van Cyrus in de 2009-film Love Takes Wing, die gebaseerd is op het boek van Janette Oke.

Verder is Kevin bezig met het componeren van de soundtrack van de in 2010 uitkomende animatiefilm The Spirit Bear.

Kevin nu

Kevin is op dit moment nog steeds gelukkig getrouwd met zijn vrouw Kristin en hij is volop aan het genieten van zijn zoon Mason. Verder houdt Kevin zich met allerlei dingen bezig, zoals produceren en acteren.

Kevin op een rijtje

Volledige naam: Kevin Scott Richardson

Bijnamen: Kev, Kevvy Kev, Train

Geboortedatum: 3 oktober 1971

Geboorteplaats: Lexington, Kentucky

Sterrenbeeld: Weegschaal

Kleur haar: Bruin

Kleur ogen: Blauw

Burgerlijke staat: Getrouwd (met Kristin Willits op 17 juni 2000)

Kinderen: Een zoon: Mason Richardson (geb. 3 juli 2007)

Ouders: Jerald en Anne

Broers/Zussen: Broers: Jerald Jr., Tim

Hobby’s: Piano spelen, vliegen, waterskiën, zwemmen

Favoriete eten: Italiaans en Mexicaans

Favoriete kleur: Blauw

Favoriete muziekinstrument: Piano

Favoriete muziek: Elton John, Prince, Sade, Babyface, Jewel

Favoriete film: Top Gun, The Shawshank Redemption

Favoriete tv-programma: Roseanne, Sex And The City

Favoriete acteur/actrice: Tom Cruise, Nicole Kidman, Tom Hanks

Favoriete boek: Interview With The Vampire

Favoriete BSB song: I Want It That Way

Ideale vrouw: Is intelligent en open en eerlijk tegen hem

Droomdate: Een diner in een speciaal restaurant, gevolgd door een film of dansen

Kevin feitjes

Kevin is geboren op een zondag.

Hij had zijn eerste date op zijn twaalfde.

Zijn eerste kus kreeg hij van een meisje, genaamd Gina Davison.

Als kind deed Kevin aan American football, basketbal en boksen.

Kevin is een schoonmaakfreak.

Kevin is de enige linkshandige Backstreet Boy.

Hij is gek op kinderen.

Hij is een keer op het podium tijdens het zingen van Get Down uit zijn broek gescheurd.

Kevin krabt vaak aan zijn linkerwenkbrauw tijdens optredens tussen de nummers door.

Voordat hij het podium opgaat, wordt Kevin bloedserieus.

Hij kan niet zonder zijn keyboard.

Kevin zou graag een keer voor een dagje de president van de Verenigde Staten willen zijn.

Brian noemt Kevin “old man”.

Kevin daagde Nick vaak uit voor een wedstrijdje op de Nintendo.

Van alle Backstreet Boys is Kevin altijd degene met de meeste interesse in geschiedenis en politiek.

Kevin quotes

At Christmas our house is like a Donny and Marie Christmas Special.

I would lie on the floor and analyze everything. I’d listen to all the strings and the background vocals on the Saturday Night Fever soundtrack and try to pick out the different instruments.

Coal companies have a lot of power in the media, and unfortunately a lot of information doesn’t get out.

Florida has tons of entertainment opportunities because Walt Disney World and Universal Studios are there.

I am not a tree-hugger and I don’t think mine is an extreme point of view.

I believe as human beings we are out of balance, out of synch with the earth.

I had been singing all my life, but I started acting in high school.

I just moved to Florida to seek out opportunities.

I started playing in the band and learned to play piano by ear.

I wasn’t originally taking drama, but the drama teacher asked me to audition for Bye, Bye Birdie. I did and got the lead role. Initially I was kind of scared, but once I did it I got bitten by the bug and loved it.

I’ve always loved music, not necessarily just The Osmonds.

If we can get kids talking about conservation and doing it, they can have a great influence on their parents by lecturing them and pointing the finger.

Bronvermelding

Backstreetboys.com

Notitie

Informatie laatst bijgewerkt op: 4 maart 2011