Alexander “Alex / AJ” James McLean is geboren op 9 januari 1978 in West Palm Beach, Florida.

In 1992 werd Alex door Lou Pearlman gevraagd om lid te worden van zijn nieuwe jongensgroep. Dat wilde hij wel en zo was de eerste Backstreet Boy gevonden.
AJ McLean werd al snel gekenmerkt als rebel / “bad boy” van de Backstreet Boys.

Op 17 december 2011 stapte AJ in het huwelijksbootje met zijn vriendin Rochelle Karidis.
In april 2012 maakte het stel bekend dat hun eerste kindje op komst is.

Navigatie

Jeugd

Alexander “Alex / AJ” James McLean is geboren op 9 januari 1978 in West Palm Beach, Florida. Toen Alex nog maar vier jaar oud was, scheidden zijn ouders Denise en Bob. Hij groeide op bij zijn moeder en zijn opa en oma, Adolph en Ursula Fernandez. Al op een hele jonge leeftijd bleek dat Alex veel talent had. Hij kon niet alleen zingen en acteren, ook wat dansen betreft bleek hij een natuurtalent te zijn.

Alex verscheen in verschillende toneelstukken op school. Zijn debuut maakte hij op zesjarige leeftijd in een schoolproductie van Snowwhite And The Seven Dwarfs als Dopey. Na dit debuut volgden er nog rollen in onder andere The Nutcracker, Fiddler On The Roof en The King And I.

In 1990 verhuisde Alex met zijn moeder en z’n grootouders naar Orlando, Florida om zich te focussen op zijn acteer- en zangcarrière. Op twaalfjarige leeftijd had hij al in 27 toneelstukken gespeeld. Na verschillende audities voor Nickelodeon en Disney, in onder andere de show GUTS, scoorde Alex een rol in Welcome Freshman en later was hij ook te zien als Skunk in de komedieserie Hi Honey! I’m Home.

Backstreet Boys

In 1992 werd Alex door Lou Pearlman gevraagd om lid te worden van zijn nieuwe jongensgroep. Dat wilde hij wel en zo was de eerste Backstreet Boy gevonden. Samen met Nick Carter, Howie Dorough, Kevin Richardson en Brian Littrell zou hij deze groep gaan vormen.

AJ McLean werd al snel gekenmerkt als rebel / “bad boy” van de Backstreet Boys. Dit is mede dankzij het dragen van opzichtige kleding, zijn steeds wisselende haarkleur en kapsels en natuurlijk het decoreren van zijn lichaam met inmiddels meer dan 35 tatoeages.

Johnny No Name

AJ heeft een personage verzonnen, die hij de naam Johnny No Name heeft gegeven, om deze als zijn alter ego te gebruiken. Hij wilde dit alter ego eerst Johnny Suede noemen, maar hij heeft de naam uiteindelijk veranderd toen een filmstudio hem aan wilde klagen, aangezien Johnny Suede ook de naam is van een personage dat vertolkt wordt door Brad Pitt in de gelijknamige film.

AJ heeft een tijdje als zijn alter ego opgetreden als hij niet met de Backstreet Boys optrad. Het personage Johnny No Name heeft overeenkomsten met AJ. Zij zijn bijvoorbeeld allebei opgevoed door een alleenstaande moeder en hebben vanaf jonge leeftijd bij hun grootouders gewoond. Maar Johnny No Name en AJ verschillen ook van elkaar. Zo heeft Johnny bijvoorbeeld in de gevangenis gezeten en AJ nog nooit.

AJ heeft zo nu en dan als zijn alter ego opgetreden in rock/metal clubs in en rondom New York. Hij heeft ook een stichting in het leven geroepen die de JNN Foundation heet. Met deze stichting zamelt hij onder andere geld in voor onderzoek naar diabetes, maar ook voor doeleinden om muziekprogramma’s op scholen te behouden. AJ heeft als Johnny No Name ook een nine-city tour gedaan om VH1 Save the Music te steunen.

Alcohol- en drugsverslaving

In 2001 verontrustte het slechter en onverantwoord wordende gedrag van AJ de andere bandleden. Vervolgens kwam er voor de onwetende fans een zeer schokkende mededeling van de overige vier Backstreet Boys bij het programma TRL: AJ McLean had zich laten opnemen in een afkickkliniek in Arizona en hij onderging rehabilitatie voor alcoholisme en drugsgebruik.

Zijn moeder schreef later het boek Backstreet Mom, waarin zij het leven van AJ beschrijft voor, gedurende en na de rehabilitatie.

In december 2003 was AJ met zijn moeder Denise te gast bij The Oprah Winfrey Show. Hij sprak daar over zijn depressies, alcoholisme en drugsgebruik. Als verrassing voor AJ kwamen ook de andere Boys, Brian, Howie, Nick en Kevin. Het was de eerste keer sinds twee jaar dat alle vijf de leden van de Backstreet Boys weer samen waren. De andere Boys spraken over hún ervaringen met AJ’s verslavingen en depressies en waren erg blij om AJ weer in goede staat te zien.

Tot aan het begin van 2009 is het hem gelukt om helemaal clean te blijven, maar helaas ging het weer mis. Eind 2010 liet AJ in een interview met The Dope Doctor al doorschemeren dat hij in 2011 weer nuchter en gezond wilde zijn, onder andere omdat dit voor hem een heel druk en inspannend jaar zou gaan worden met bijvoorbeeld de NKOTBSB Tour en zijn huwelijk in het verschiet. In januari 2011 heeft hij zich dan ook opnieuw laten opnemen in een afkickkliniek in de hoop zijn verslavingen dan nu voor altijd de rug toe te keren. Een maand later keerde hij clean en gezond en wel weer terug uit de kliniek.

Soloproject

In maart 2008 deed AJ zijn eerste twee soloshows als “zichzelf” in de Anaheim House Of Blues en in The Roxy in Los Angeles. Tijdens de shows liet hij zijn solomateriaal horen en een soloversie van de Backstreet Boys hitsingle Incomplete. Hij zette datzelfde jaar in mei en juni zijn solotour voort in Europa, tussen de parallellopende Backstreet Boys Unbreakable World Tour door.

Voor zijn soloproject heeft AJ onder andere samengewerkt met Ryan Tedder (zanger van One Republic), voormalig ’N Sync-lid JC Chasez en de producers Dan Muckala en Kristian Lundin.

Op 20 januari 2010 werd AJ’s eerste soloalbum Have It All uitgebracht in Japan. Op 8 februari 2011 kwam dit album ook in Europa en in de Verenigde Staten uit. De eerste single van Have It All heet Teenage Wildlife.

Gezin

Al vanaf de eerste date met Rochelle Karidis op 22 maart 2009, heeft AJ het gevoel dat zij zijn ware is. Tijdens het vieren van zijn 32ste verjaardag in de nachtclub Wasted Space van het Hard Rock Hotel in Las Vegas, heeft AJ haar iets na middernacht ten huwelijk gevraagd.

De bruiloft stond in eerste instantie gepland op 7 mei 2011. Deze werd uitgesteld in verband met (onder andere) de korte tijd die er zou zitten tussen de terugkomst van hun huwelijksreis en de aftrap van de NKOTBSB Tour. Uiteindelijk stapte AJ op 17 december 2011 in het huwelijksbootje met zijn Rochelle. De plechtigheid vond plaats in het Beverly Hills Hotel in Los Angeles.

Op 29 april 2012 maakten AJ en Rochelle bekend dat hun eerste kindje op komst is.

AJ nu

AJ heeft onlangs, samen met de andere Boys en de heren van New Kids On The Block, de NKOTBSB Tour afgerond. In juli zullen de Backstreet Boys in de Britse hoofdstad Londen vertoeven om vaart te zetten achter hun nieuwe studioalbum dat later dit jaar uit moet gaan komen.

Verder is AJ erg gelukkig met zijn vrouw Rochelle, die momenteel zwanger is van hun eerste kindje.

AJ op een rijtje

Volledige naam: Alexander James McLean

Bijnamen: Bone, AJ,(A)Jizzle, Mr. Cool

Geboortedatum: 9 januari 1978

Geboorteplaats: West Palm Beach, Florida

Sterrenbeeld: Steenbok

Kleur haar: Bruin

Kleur ogen: Bruin

Burgerlijke staat: Getrouwd (met Rochelle Karidis op 17 december 2011)

Kinderen: Geen (De eerste is op komst!)

Ouders: Denise en Robert (Bob); Stiefvader: Tony

Broers/Zussen: Een stiefzus (dochter van Tony)

Hobby’s: Biljarten, golf, bowlen, het schrijven van poëzie en muziek, winkelen

Favoriete eten: Fast food

Favoriete kleur: Geel

Favoriete parfum: Joop

Favoriete muziek: POD, Linkin Park, System Of A Down, Boyz 2 Men

Favoriete film: Pulp Fiction

Favoriete tv-programma: Seinfeld

Favoriete acteur/actrice: Dustin Hoffman

Favoriete boek: Witches

Favoriete BSB song: Treat Me Right

Ideale vrouw: Ze moet mooie ogen hebben, een goede persoonlijkheid, een goed gevoel voor humor en lange vingernagels

Droomdate: Wat haar hartje begeert

AJ feitjes

AJ is geboren op een donderdag.

Zijn moeder is nadat ze AJ kreeg nog zwanger geweest van een tweeling,
maar de meisjes stierven helaas voordat ze geboren werden.

AJ vindt het leuk om liefdesbrieven te schrijven.

Hij verzamelt hoeden en zonnebrillen.

Hij was model toen hij zes jaar oud was.

AJ is gek op Shakespeare.

AJ kon niet altijd goed opschieten met jongens op school, hij maakte veel liever een praatje met de dames.

Toen AJ klein was wilde hij later danser of brandweerman worden.

AJ is gek op appeltaart.

AJ zou graag ooit nog terug naar school gaan om een graad te behalen.

AJ zal bijna nooit nee zeggen als een fan met hem op de foto of een handtekening van hem wil, want hij wil niemand teleurstellen.

AJ heeft op ballet, hip-hop en jazzdansen gezeten.

Hij zegt dat hij begraven wil worden met een telefoon naast hem.

Vertel hem nooit een geheim, want hij praat nogal snel z’n mond voorbij.

AJ zal ooit graag z’n eigen discotheek willen hebben.

Zijn favoriete ontbijt is bacon met eieren.

De man die hij het meest bewondert is zijn oom.

AJ was verliefd op zijn juffrouw toen hij in groep 4 zat.

AJ zit graag voorin in de tourbus, want zo kan hij altijd zien wat er gaande is, zegt hij.

Zodra AJ een telefoon ziet moet hij bellen.

AJ quotes

Music is love, love is music, music is my life and I love my life. Thank you and goodnight.

No one’s a virgin, life screws us all!

I’m not good at secrets, so don’t tell me any.

Sex isn’t the answer. Sex is the question, yes is the answer.

Sticks and stones may break my bones, but whips and chains excite me!

I’ll hug all sorts of people. I don’t worry about it looking unmanly or whatever. I think physical human contact is one of the things that makes living worthwhile.

I pray to God I get inside a girl’s head one day and see what in the world they are thinking.

I like to make people happy and please everyone at the same time, but it’s not easy. I’ve got a really big heart, but sometimes it gets in the way and I trip over it!

I’m the complete opposite of every clean cut, decent-looking guy you could ever think of. Yet, I have the biggest heart in the world.

People who really know me, know that I am not a bad boy at heart. I am a big teddy bear.

I’m the type of guy who likes to be there 24-7. I’m Mr. Roses. I’ll sing outside your window. I’m as old fashioned as they come.

I look good, I feel good, and not to sound conceited I sound great.

I shop more than most women.

When I see an attractive girl what’s the first thing I look at? Do you want me to be honest, or do you want me to lie? If she’s looking at me, then it’s her eyes. But if she’s not looking at me then… her booty. I watch it go from side to side… Yeah, I know, I’m a man. I’m sorry.

Bronvermelding

Backstreetboys.com

Notitie

Informatie laatst bijgewerkt op: 11 juni 2012